Maine Coon cattery Spiritwalker

Welkom op de website van onze cattery


Wij wonen in Oostwoud, een dorpje in Noord-Holland met onze hond Spike, de katten en nog een paar konijnen.


In 2004 is de eerste Maine Coon bij mij komen wonen, Negara's Aristos Tiger. En zoals bij velen is het niet bij één Coon gebleven..... waarna het ook ging kriebelen om te gaan fokken. In 2006 heb ik mijn eerste nestjes gekregen, een mooie drieling. Hierna is het even stil gebleven, maar begon het toch weer te kriebelen.


Om meer kennis te vergaren heb ik de cursus G1,  G2 en afgelopen najaar G3 van Pawpeds gevolgd. Wat ik erg leuk vind, is dat ik nu ook G1 teacher ben. Zo kan ik andere cursisten begeleiden en helpen bij het volgen van de cursus. Daarnaast heb ik ook een Workshop Kattengedrag gevolgd bij Sonja van Leeuwen. De cursus Vakbekwaam Houder van honden en katten heb ik gevolgd, maar geen diploma omdat ik vanwege mijn full time baan geen stage van 180 uur kan lopen.


In 2019 ga ik naar de workshop TTouch I en II gegeven door Saskia Blok, en de workshop "kittens flessen vanaf 1 dag oud" bij de kattenacademie in Apeldoorn.


Wat voor alle kattengekken en lezers een leuke tip is, zijn de boeken van Vicky Halls. Zij vertelt op een leuke en grappig wijze over haar praktijkervaringen. Een "eye-opener" voor elke kattenliefhebber.


Zolang de katten het leuk vinden, ga ik ook af en toe naar de shows van Felikat en Mundikat.