Maine Coon cattery Spiritwalker

Welkom op de website van onze cattery


Wij wonen in Oostwoud, een dorpje in Noord-Holland met onze hond Spike en vijf katten.


In 2004 is de eerste Maine Coon bij mij komen wonen, Negara's Aristos Tiger. En zoals bij velen is het niet bij één Coon gebleven..... waarna het ook ging kriebelen om te gaan fokken. In 2006 heb ik mijn eerste nestjes gekregen, een mooie drieling. Hierna is het even stil gebleven, maar begon het toch weer te kriebelen.


Om meer kennis te vergaren heb ik de cursus G1,  G2 en afgelopen najaar G3 van Pawpeds gevolgd. Wat ik erg leuk vind, is dat ik nu ook G1 teacher ben. Zo kan ik andere cursisten begeleiden en helpen bij het volgen van de cursus. Daarnaast heb ik ook een Workshop Kattengedrag gevolgd bij Sonja van Leeuwen. De cursus Vakbekwaam Houder van honden en katten heb ik in Barneveld gevolgd, maar geen diploma gehaald, omdat ik vanwege mijn full time baan geen stage van 180 uur kan lopen.


In het voorjaar van 2019 heb ik de workshop TTouch I van Saskia Blok, de workshop "kittens flessen vanaf 1 dag oud"  en "katten EHBO" gevolgd bij de kattenacademie in Apeldoorn.  In het voorjaar van  2020 heb ik de lezingen "Een katvriendelijk huis" en "Spel en verrijking" van Maggie Ruitenberg bij de Kattenacademie gevolgd. Het was wel een beetje apart, niet op lokatie maar een online lezing vanwege de corona, maar evengoed zeer duidelijk en weer veel geleerd. Nu nog op de planning de online lezing "gedragsproblemen" verzorgd door Maggie Ruitenberg.


Daarnaast ook een hele leuke en leerzame online workshop "klitvrij de crisis door" van Wendy van het Cats Only kattenhotel & katsalon. Hier ook het boekje gekocht hoe je de vacht van je kat zelf goed kan onderhouden. 


Wat voor alle kattengekken en lezers een leuke tip is, zijn de boeken van Vicky Halls. Zij vertelt op een leuke en grappig wijze over haar praktijkervaringen. Een "eye-opener" voor elke kattenliefhebber.


Toen Diego en Melusya het nog leuk vonden, ben ik af en toe naar de shows van Felikat en Mundikat geweest. Maar vanwege de hormonen vond Diego het niet meer leuk. En Mel raakte door haar hormonen en nestjes haar haren en daardoor showlook kwijt.......