Welkom op de website van onze cattery


Bedankt dat u tijd neemt om onze website te bezoeken.


Wij (Liesbeth en Hans) wonen in Oostwoud, een dorpje in Noord-Holland met onze hond Spike en zes katten.


In 2004 is de eerste Maine Coon bij mij komen wonen, Negara's Aristos Tiger. En zoals bij velen is het niet bij één Coon gebleven..... waarna het ook ging kriebelen om te gaan fokken. In 2006 heb ik mijn eerste nestjes gekregen, een mooie drieling. Hierna is het even stil gebleven, maar begon het toch weer te kriebelen.


Om meer kennis te vergaren heb ik de cursus G1,  G2 en afgelopen najaar G3 van Pawpeds gevolgd. Wat ik erg leuk vind, is dat ik nu ook G1 teacher ben. Zo kan ik andere cursisten begeleiden en helpen bij het volgen van de cursus. Daarnaast heb ik ook een Workshop Kattengedrag gevolgd bij Sonja van Leeuwen. De cursus Vakbekwaam Houder van honden en katten heb ik in Barneveld gevolgd, maar geen diploma gehaald, omdat ik vanwege mijn full time baan geen stage van 180 uur kan lopen.


In het voorjaar van 2019 heb ik de workshop TTouch I van Saskia Blok, de workshop "kittens flessen vanaf 1 dag oud"  en "katten EHBO" gevolgd bij de kattenacademie in Apeldoorn.  In het voorjaar van  2020 heb ik de lezingen "Een katvriendelijk huis" en "Spel en verrijking" van Maggie Ruitenberg bij de Kattenacademie gevolgd. Het was wel een beetje apart, niet op lokatie maar een online lezing vanwege de corona, maar evengoed zeer duidelijk en weer veel geleerd. Nu nog op de planning de online lezing "gedragsproblemen" verzorgd door Maggie Ruitenberg.


Daarnaast ook een hele leuke en leerzame online workshop "klitvrij de crisis door" van Wendy van het Cats Only kattenhotel & katsalon. Hier ook het boekje gekocht hoe je de vacht van je kat zelf goed kan onderhouden. 


Wat voor alle kattengekken en lezers een leuke tip is, zijn de boeken van Vicky Halls. Zij vertelt op een leuke en grappig wijze over haar praktijkervaringen. Een "eye-opener" voor elke kattenliefhebber.


Toen Diego en Melusya het nog leuk vonden, ben ik af en toe naar de shows van Felikat en Mundikat geweest. Maar vanwege de hormonen vond Diego het niet meer leuk. En Mel raakte door haar hormonen en nestjes haar haren en daardoor showlook kwijt.......Een nieuwe start


Ik was al enige tijd aan het twijfelen of ik met mijn manier van fokken goed bezig was. Draag ik op deze manier wel bij aan de gezondheid van het ras? Dit twijfelen is begonnen na het volgen van de Pawpeds cursussen, het lezen van diverse artikelen en gesprekken met fokkers. Op de shows waar ik kwam zag ik ook het uiterlijk van de Maine Coon veranderen. Dit was niet de oorspronkelijke Maine Coon waar ik verliefd op ben geworden. Om aan de gezondheid van de Maine Coon bij te kunnen dragen moet je niet alleen gezondheidstesten doen, maar het houdt ook in dat je kijkt naar een laag inteelt-, klonen- en foundation top 5 percentage. Als je hierover meer wilt weten, dan kan dat op deze pagina https://pawpeds.com/pawacademy/general/naturalprotection/index_nl.html .


Uit de gezondheidstesten blijkt dat de heupen van mijn poezen niet goed zijn en dat zij daarom niet geschikt zijn om als fokpoes te worden ingezet. Een dikke tegenvaller dus…… Ook als ik kijk naar de stambomen van mijn poezen is er weinig genetische diversiteit. Mijn dames dragen dus eigenlijk niet bij aan de populatie van de Maine Coon. Ik heb daarom besloten om Spiritwalker’s All I want en Spiritwalker’s Kitty Hawk te steriliseren.  Onze Melusya was al aan het genieten van haar pensioen. De dames mogen als castraat bij ons blijven wonen.


Het afgelopen jaar (2020) heb ik een geweldige kans gekregen om een nieuwe start te maken. Onze Savannah is op date geweest bij Basilicus Shadowfax van cattery Dioniek. Shadowfax komt uit geteste, New Foundation lijnen. Spiritwalker’s Tequila Sunrise zal, als alle testen goed zijn, deze mooie lijnen voort mogen zetten. Ik ben Saskia en Ruben zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze combinatie.